Menu

Film Barbie je chytrou i chaotickou zábavou pro dospělé princezny

Film Barbie je chytrou i chaotickou zábavou pro dospělé princezny

Vše je krásné, uklidňující, zalité pozitivním slunečním svitem a svět se třpytí všemi odstíny růžové. Každý den v Barbielandu je tím nejlepším dnem v celém životě, každá prsatá panenka je šťastná, žije v průhledném domě a každou z nich navštěvuje dokonalý Ken. Jednoho dne se však najednou něco stane, hlavní hrdinka blonďatá Barbie se porouchá a začne mít podivné sny, už nechodí po špičkách, a dokonce uvažuje o smrti. Musí se tedy vydat do světa lidí a zjistit, co je příčinou její náhlé změny.

Snímek od na Oscara nominované scenáristky a režisérky Grety Gerwig (Malé ženy, Lady Bird) přichází film Barbie, v němž hrají na Oscara nominovaní Margot Robbie (Sexbomba, Já, Tonya) a Ryan Gosling (La La Land, Half Nelson) jako Barbie a Ken.

Ryan Gosling jako Ken, Margot Robbie jako Barbie

Film Barbie je sice o dětské panence, ale rozhodně není snímkem pro děti. Barbie kontempluje nad rolí ženy ve společnosti, Ken se cítí jako odvržený eunuch, aby ve skutečném světě zjistil, že je vše přeci jen trochu jinak. Náš svět ale poznávají oživlé panenky zkratkovitě, Ken si odnáší touhu po patriarchátu, nabyde dojmu, že v reálném světě vládnou „muži a koně“ a Kenové nejsou pouhou kabelkou dokonalé Barbie.

Barbieland - velká část byla vytvořena ve studiích

Snímek se snaží vytěžit vtipy a situační humor z prolnutí dvou zcela odlišných světů, k vlastní smůle však nevyužije celý ohromný potenciál, který se nabízí. Až na pár vtipných momentů (Ken zatouží být macho mužem ve vlastním světě, šok z toho, že velení Mattelu jsou samí muži a místo komunikace emailem upřednostňují tichou poštu).

Silnou stránkou snímku je herecké obsazení, Margot Robbie v roli Barbie a Ryan Gosling jako Ken dávají své role s přehledem, oba jsou sladkými třešničkami a především nosnými postavami celého snímku.

Uznání si snímek rovněž zaslouží za nádhernou výpravu, svět plný všech odstínů růžové je dokonalý, plný drobností, které divákovi (divačkám) připomenou skutečný svět panenek (Barbie nepoužívá výtah, ale prostě se snese ze střechy, jí plastové jídlo a žije v dokonalém domečku, netušící ovšem, kam každý večer odchází Ken). Slabou stránkou filmu je nedotažený příběh i zápletka, gagy, které se udály během střetu reálného světa a Barbielandu mohly být daleko lepší a promyšlenější.

Barbie může český divák vidět v kině od 20. července 2023.

Komentáře

Jakub

Souhlasím s tím, že film má slabá místa, ale jako celek se mi líbil, šel jsem tam s kamarádem (27 a 48 let) a smáli jsme se skoro celou dobu :D

2023-08-05 22:15:13

Reagovat

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.5