Menu

Nejlepší místa pro zimní dovolenou s dětmi: Kam vyrazit?

Nejlepší místa pro zimní dovolenou s dětmi: Kam vyrazit?

Zatímco v létě má obvykle většina z nás jasno, kam s rodinou vyrazit, zimní letecké dovolené vyžadují více přemýšlení. Kam vyrazit s dětmi s ohledem na jejich věk i délku letu? Prozradíme vám to.

Zima je často obdobím radosti a ledových dobrodružství. Spoustě lidí ale sníh a studený vítr vystačí klidně jen malou chvíli, a poté raději brouzdají internetem a hledají letenky, aby se ohřáli v teplejších krajích. Pokud i vy plánujete dovolenou s rodinou, možná vám přijde vhod několik našich tipů na místa, kam se letecky přesunete za šest a méně hodin a kde si dostatečné vyžití najdou malí i velcí. Evropa i Blízký východ totiž nabízí tolik destinací, kam se můžete přiletět příjemně ohřát i v dobu, kdy jsou v České republice lyžařská střediska přeplněná k prasknutí. Hledáte inspiraci pro svou zimní dovolenou? Představíme vám místa, která určitě stojí za zvážení.

Sázka na jistotu? Emiráty!

Spojené arabské emiráty jsou v zimě téměř ideální variantou. Slunce zde totiž hojně svítí a deště se bát nemusíte. Od října do května je ten nejlepší čas, kdy do Dubaje nebo třeba Abbu Dhabí vyrazit. Co ve zmíněné Dubaji vidět? Kromě krásných pláží si zde můžete užít i nákupy nebo návštěvu obřích mrakodrapů. Pokud by vám přece jenom chyběla zima, ze které se rozhodnete prchnout, součástí druhého největšího obchodního centra na světě, jež právě v Dubaji stojí, je i krytý lyžařský areál. Nejen u dětí je pak populární i místní podmořské zoo a akvárium. Do Dubaje poletíte zhruba 5,5 hodiny.

Nejlepší místa na zímní dovolenou s dětmi

Příjemné teploty a příroda, která se neokouká? To jsou Kanárské ostrovy

Pokud nestojíte o tropy, ale chcete se příjemně ohřát a koupání v moři není hlavním cílem, vsaďte na některé z Kanárských ostrovů, nebo jich během jedné dovolené klidně procestujte hned několik. I v zimních měsících se na Tenerife, Lanzarote nebo třeba Gran Canaria turisté i místní koupají, voda ale teplotou kávu nepřipomíná. Na ostrovech si můžete užít krásné výlety do přírody, projít hory i džungle nebo navštívit jeskyně. Za zmínku ale stojí i překrásné pláže. Kanárské ostrovy si dosyta užijí děti i dospělí – atrakcí je zde totiž pro všechny věkové kategorie mnoho. Letenky levně seženete na eSky. Zatímco na Tenerife vás letecký spoj dopraví za 4,5 hodiny, na Lanzarote budete zhruba o 20 minut později. Krásy ostrova Fuerteventura můžete objevovat po pěti hodinách strávených na cestách.

Nejlepší místa na zímní dovolenou s dětmi

Za čtyři hodiny v Egyptě

Klasika, kterou nelze nezmínit. Pro časovou nenáročnost letu je Egypt stálicí mezi destinacemi, pro které se rozhoduje množství rodin s dětmi i milovníci potápění, teplého moře a místní bohaté kultury. Letenky Praha – Hurghada můžete sehnat za příjemné ceny a v letadle následně nestrávíte víc než 4,5 hodiny. Děti se mohou vyřádit na skluzavkách, rodiče si mohou užít nepřebernou nabídku jídel a nápojů, které většina hotelů nabízí. Vyrazit můžete i na výlet za pyramidami nebo prozkoumat stará tržiště.

Nejlepší místa na zímní dovolenou s dětmi

Že byste raději vyrazili o něco dál? Hodiny strávené na cestě vám nevadí a dovolenou si chcete užít ještě o chlup déle? Přečtěte si článek: Tři místa, kde si užijete filmovou dovolenou i v zimě, a inspirujte se dalšími možnostmi, jak poznávat svět. Říká se, že peníze utracené za cestování, jsou tou nejvýhodnější investicí – investicí do vzpomínek a do času stráveného s rodinou. Ať už se tak rozhodnete cestovat kamkoliv, věřte, že svého rozhodnutí určitě nebudete litovat.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.53