Menu

Sledování filmů pod širým nebem - naplánujte si originální setkání s přáteli na kole

Sledování filmů pod širým nebem - naplánujte si originální setkání s přáteli na kole

Teplejší dny, které přicházejí s jarem a postupně přechází do léta, lákají na vycházky do přírody, ale také vyjížďky na kole či jiném osobním převážně individuálním dopravním prostředku, který vám umožní užívat si krásné dny plnými doušky. V letních měsících máte navíc možnost naplánovat si výlety delšího charakteru se zajímavými cíli, kterými nemusí být pouze vyjížďky k vodě či za památkami, ale také večerní program v podobě letního kina. Co všechno můžete na kole v létě zažít a jak naplánovat originální výlet s přáteli?

Aktivity, za nimiž se můžete vypravit na kole

Výlety na kole jsou v posledních letech velmi oblíbené a věnuje se jim stále více lidí různých věkových kategorií. Mohou mít podobu krátké vyjížďky, ale také několikadenního výletu či dokonce dovolené. Zejména lidé středního věku si rádi dopřejí aktivní dovolenou někde v exotičtějším prostředí, kam se dá dojet autem a kde si mohou naplno užít místní scenérie na kole. Chcete-li se ovšem vydat za opravdovým dobrodružstvím, naplánujte si výlet do přírody pod stan, kde budete mezi jednotlivými zastávkami na kole přejíždět. Pro cyklisty jsou pak na jaro, a především v létě dostupné také různé atrakce, včetně večerních besed či letního kina, které bývá otevřené v hezkém prostředí a sledování filmů pod hvězdami je velmi romantické.

Sledování filmů pod širým nebem

Jak vybrat kolo na letní vyjížďky

Chystáte-li se pořídit si nové kolo právě na tyto příležitosti, měli byste uvažovat především o tom, do jakého terénu plánujete jezdit. Pro ježdění po městě a na rovinách si užijete kolo silniční, náročnější terény pak lépe projedete na kole horském. Pokud si ovšem nejste úplně jisti, do jakých končin nakonec vyrazíte, správnou volbou pro vás bude univerzální gravelové kolo (podívejte se například na sportano.cz/jizdni-kola/gravel-kola). Výhodou gravelového kola je především pohodlí, které vám poskytne i na delších trasách a poměrně příjemné chování v těžším terénu v porovnání s kolem silničním. Jsou poměrně rychlá a snadno se ovládají, pokud vám tedy nejde o adrenalin, měli budou určitě tou správnou volbou. Alternativou pro volnočasové vyjížďky jsou pak elektrokola, s nimiž se snadněji překonávají delší úseky.

Jaké vybavení by mělo kolo na letní vyjížďky mít

Plánujete-li vyjížďky na delší trasy, je klíčové, aby bylo kolo dostatečně pohodlné. Pohodlí Vám zajistí jednak výběr správné velikosti s odpovídající výškou a vzdáleností sedla a řídítek pro dobrou ergonomii a vyrovnaná záda, a pak také tvar a provedení sedla. Sedlo na kolo by mělo mít optimální šířku a tvarování a také správné polstrování, na kterém se Vám bude dobře sedět a neotlačí Vás (pro inspiraci se zkuste podívat na sportano.cz/dily-jizdnich-kol/sedla-na-kolo). Důležitým aspektem je pak také tvar řídítek a úchopu (gripů) – řídítka by měla být optimálně dlouhá a poskytovat vhodnou oporu.

Co všechno si na letní vyjížďky pořídit

Delší vyjížďky vyžadují vždy správné oblečení a ochranné pomůcky. Pokud se chystáte na delší (i několikadenní) cestu, rozhodně si zabalte oblečení navíc nebo je alespoň navrstvěte tak, abyste mohli v případě změny podmínek vrstvy přidávat nebo odebírat. Ve výbavě by Vám samozřejmě neměla chybět helma, vhodná jsou také potítka a cyklistické rukavice. Kromě toho si určitě přibalte minimálně láhev s vodou a drobnou svačinku. U delších výjezdů oceníte batoh na záda, ale i brašnu, kterou je možné zavěsit na řídítka, nosič či rám. Kolo tak lze vcelku slušně osadit řadou úložných prostorů, abyste nemuseli všechno tahat na zádech a byli v pohybu volní a flexibilní. Hledáte-li vhodný systém řešení úložných prostor pro kolo, ideální je kombinace tašek a batohů umístitelných tak, aby Vám při jízdě nepřekážely – podívat se můžete třeba na sportano.cz/prislusenstvi-pro-jizdni-kola/cyklisticke-batohy-a-tasky/cyklisticke-brasny-a-tasky.

Sledování filmů

-- Komerční sdělení --

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.95