Menu

Pán prstenů se natáčel uprostřed velkoměsta!

Pán prstenů se natáčel uprostřed velkoměsta!

Synoptik přidal do databáze filmových míst zajímavou lokaci z natáčení prvního dílu Pána prstenů. Komu by v paměti neutkvěla scéna, kdy se Frodo a jeho společníci ukryjí před černými jezdci. A kdo by vsázel na to, že se hluboký a temný les nachází ve skutečnosti uprostřed velkoměsta?

V této scéně prvního dílu Pán prstenů: Společenstvo prstenu, se Frodo a jeho společníci poprvé setkávají s černými jezdci. Zvedne ruku ten, koho v této chvíli nešimral mrazík po zádech. Určitě jste si stejně jako já mysleli, že se scéna natáčela daleko od civilizace, v hlubokém lese někde na Novém Zélandu. Z omylu nás vyvede uživatel Synoptik, který skutečné místo natáčení odhalil a přidal senzační fotografii. Nevěřící Tomášové si mohou porovnat strom v pozadí, který přesně odpovídá filmové předloze.

"Lokace se nachází přímo v městském parku Mt. Victoria ve městě Wellington. Poznávacím prvkem je strom za Frodem a za mnou - omlouvám se, ale lepší fotku lokace nemám :-)"

Fotografie je skvělá, při srovnání souhlasí nejen strom a místo, ale i postavy. Už chybí jen dobový kostým a kudrnatý vlas . Pro zajímavost doplňme, že právě zde započalo 11. října 1999 dlouhé natáčení trilogie Pána prstenů. Letecky se na místo můžete podívat prostřednictvím Google maps.

Návštěva v Hobitíně

Synoptik lokalizoval i nejslavnější vesnici na světě - Hobitín a přidal velmi hezkou fotografii:

Lokace se nachází na soukromém pozemku, hluboko v pastvinách. Jediný způsob jak se tam dostat je bohužel s organizovanou skupinou za cca 50 NZD. Fasády domků jsou strhané, ale díry jsou ponechány. Zde se točili jen exteriéry, veškeré interiéry jsou točeny ve studiu.

Hobitín se nachází nedaleko města Matamata na Novém Zélandu. Letecky se sem můžete podívat prostřednictvím Google maps. Závěrem chci poděkovat Synoptikovi za výborné fotografie a lokalizace míst natáčení jednoho z nejúspěšnějších a nejoblíbenějších filmů v historii.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.03