Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

ozzy

Ještě před narozením královské dcery jedou král s královnou do zpustlé tvrze - v ní žije královnina sestra, už spoustu let odloučena od světa. Když si král vybíral ženu, dal přednost Elišce a zlá Melánie od té doby myslí jen na pomstu - o smíření ani teď nestojí. Po narození dcerušky Růženky vyřkne kletbu: Růženka se má píchnout do prstu, na věky usnout a celé království s ní Růženka roste do krásy a všechny špičaté předměty jsou z jejího dosahu odstraňovány, sama nesmí ani na krok. Pro jistotu jí rodiče, hned jak dosáhne patnácti let, seženou ženicha. Je jím princ Jiří ze sousední země, který přijede na námluvy i se svým bratrem Jaroslavem. (oficiální text distributora)

Místa natáčení:

Hrad Pernštejn (oficiální stránky) se objevuje v úvodu filmu a figuruje zde jako hrad Růžového království, kam se sjíždí princové za princeznou Růženkou. Spousta důležitých záběrů nádvoří pochází ze Zámku Telč (oficiální stránky), hrad Roštejn (oficiální stránky) posloužil jako interiéry hradu Půlnočního království. Další záběry pocházejí z hradu Křivoklát.

Legendární souboj prince a medvěda proběhl v příkopu na Konopišti.

Hrad Orlík nad Humpolcem figuroval v pohádce Jak se budí princezny jako zřícenina, kde bydlí závistivá teta Melánie. V době natáčení byla zřícenina ve zpustošeném stavu. Na obnově hradu začíná v roce 1988 pracovat parta místních nadšenců. V období let 1992 až 1996 přispívají na opravy města Humpolec i Pelhřimov a v roce 1997 je hrad zpřístupněn veřejnosti. V současné době se na hradě pořádá několik zajímavých akcí, například filmový festival, středověkké slavnosti a podobně. Více informací i fotografií na oficiálních stránkách hradu.

7.3.2020muzajs vložil reálnou fotografii k místu natáčení Chodba na hradě z filmu Jak se budí princezny.
30.7.2018Daisy20 vložila reálnou fotografii k místu natáčení Zahradníkova rodina z filmu Jak se budí princezny.
14.12.2017ami30 vložila reálnou fotografii k místu natáčení Divadelní sál z filmu Jak se budí princezny.
26.6.2016Holoubek vložil reálnou fotografii k místu natáčení Hradní příkop z filmu Jak se budí princezny.
18.6.2016Holoubek vložil reálnou fotografii k místu natáčení Komnata prince Jaroslava z filmu Jak se budí princezny.
18.6.2016Holoubek vložil reálnou fotografii k místu natáčení Před komnatou Jaroslava z filmu Jak se budí princezny.
18.6.2016Holoubek vložil reálnou fotografii k místu natáčení Jídelna v Půlnočním království II z filmu Jak se budí princezny.
18.6.2016Holoubek vložil reálnou fotografii k místu natáčení Jídelna v Půlnočním království z filmu Jak se budí princezny.
18.6.2016Holoubek vložil reálnou fotografii k místu natáčení Zásnubní hostina z filmu Jak se budí princezny.
18.6.2016Holoubek vložil reálnou fotografii k místu natáčení Divadelní sál z filmu Jak se budí princezny.
18.6.2016Holoubek vložil reálnou fotografii k místu natáčení Balkón z filmu Jak se budí princezny.
30.12.2012libca vložil reálnou fotografii k místu natáčení Zásnubní hostina z filmu Jak se budí princezny.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.79