Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

ozzy

Velmi úspěšná okupační komedie je dalším společným dílem autorské dvojice scenáristy Petra Jarchovského a režiséra Jana Hřebejka. Tvůrci se dívají na tragické období českých dějin s odstupem, s komediální nadsázkou i s porozuměním pro lidskou slabost. V místy až překvapivě napínavém příběhu vycházejí ze skutečných epizod, jež se odehrály během protektorátu. Smutným hrdinou vyprávění je maloměstský penzionovaný úředník Josef Čížek, který pod tlakem okolností schová ve svém bytě mladého židovského uprchlíka.

Situaci mu značně komplikuje zejména čechoněmecký kolaborant Prohaska, který nadbíhá jeho půvabné ženě Marii. Určitou smířlivostí k různým typům postojů českých lidí vůči okupantům, jež je ostatně naznačena již názvem, vyvolal snímek polemiku. Ta však byla zcela zastíněna obrovským diváckým ohlasem i řadou cen z domácích i zahraničních filmových akcí. Film získal mj. pět Českých lvů a Cenu české filmové kritiky a byl nominován na Oscara v kategorii cizojazyčných filmů. (oficiální text distributora)

Místa natáčení:

Film Musíme si pomáhat byl z velké části natáčen v Josefově u Jaroměře. Jde o unikátní vojenskou pevnost založenou roku 1780 císařem Josefem II. Interiéry byly natáčeny na Barrandově v ateliéru č.4. Závěrečná scéna s kočárkem a rozbombardovaným domem v pozadí se točila ve Smiřicích, konkrétně ve zdejším cukrovaru, který se právě v době natáčení boural. Jak dodává Ivan Trojan, producent filmu: "Někdy při nátáčení pomůže i náhoda: člen štábu jel z úsporných důvodů vlakem a cestou zahlédl přesně tu scenerii, kterou hledali, bourající se cukrovar. Přemluvili jsme majitele, aby ještě dva dny počkal, a měli jsme krajinu po bitvě jako z Vojína Ryana." Viac informácií o smiřickom cukrovare nájdete tu .

24.9.2017MandyKK nalezla lokaci místa natáčení Výlet v parku z filmu Musíme si pomáhat.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.69