Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

caukys

Nebo se sebevraždou? Jak sešel ze světa muž s temnou minulostí? Detektivní příběh podle stejnojmenného románu Z. Salivarové a J. Škvoreckého. Ve čtvrtek 5. června padla první klapka nového televizního filmu Setkání v Praze, s vraždou, který pro Českou televizi točí režisérka Jitka Němcová. Detektivní příběh, jehož scénář vznikl podle stejnojmenného románu Zdeny Salivarové a Josefa Škvoreckého, se dotýká závažného tématu, totiž jak se to má s potrestáním lidí, kteří se podíleli na zločinech komunismu. Anka Lomnická (Iva Janžurová) zavítá poprvé od odchodu do exilu do Prahy. Provází ji její dospělá dcera (Bára Štěpánová) se svými poločeskými přítelkyněmi: mladé dámy tvoří saxofonový kvintet a jedou do Prahy na vystoupení. Na tom vystoupení je i Věra Hořejší (Lucie Vondráčková), studentka, se svým přítelem Přemkem Nejezchlebou (Pavel Liška). Přemek je doktor práv, kriminalista. Ukáže se, že Věřin dědeček byl správcem zámku, který Lomnickým patřil, a že se Anka s Věřiným tatínkem (Jiří Menzel) v dětství znala. Druhá rovina příběhu se soustředí na nalezenou mrtvolu jakéhosi Bubeníka, bývalého mučitele muklů v komunistických lágrech. Přemek tento případ vyšetřuje. Vypadá to na sebevraždu, ale Přemkovi se to nezdá. Věřin tatínek byl rovněž vězněm v padesátých letech a podle všeho Bubeníka znal. Řešení případu v napínavém filmu, mimochodem plného jazzové muziky, odpoví samozřejmě na otázku, kdo je vrah. Jiné otázky ale položí: jak vést čáru za minulostí, kdo má právo trestat, kdo se vyhýbá soudu. Scénář napsal zkušený televizní scenárista Josef Eismann. Kromě výše uvedených herců se ve filmu objeví ještě řada dalších hvězd: po dlouhé době v televizním filmu natáčí u nás Jan Tříska, dále diváci uvidí Pavla Landovského, Jaroslavu Adamovou, Jitku Smutnou, Evu Salzmannovou a další. (oficiální text distributora)

Místa natáčení:
Praha,
obec Mařenice a Holovousy.

29.9.2016ellobo nalezl lokaci místa natáčení Letištní hala z filmu Setkání v Praze, s vraždou.
20.2.2016roman70 nalezl lokaci místa natáčení U vody z filmu Setkání v Praze, s vraždou.
10.11.2015Josef Křehnáč vložil reálnou fotografii k místu natáčení Kostelní schody z filmu Setkání v Praze, s vraždou.
25.5.2014chlupes vložil reálnou fotografii k místu natáčení Na návsi z filmu Setkání v Praze, s vraždou.
26.7.2013Tomáš B. vložil reálnou fotografii k místu natáčení Letiště z filmu Setkání v Praze, s vraždou.
31.3.2012milhaushb vložil reálnou fotografii k místu natáčení Nábřeží z filmu Setkání v Praze, s vraždou.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.48