Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

kopaja

Komediálně laděný film V. Chytilové Faunovo velmi pozdní odpoledne, natočený na motivy povídky Jiřího Brdečky, lze označit jako groteskní moralitu. Zachycuje výjevy ze života stárnoucího elegána a svůdce mladých dívek, který ze strachu před stářím a smrtí se zoufale snaží urvat, co se ještě dá. Postupně si však uvědomuje, že jeho počínání je marné a bláhové, že ve svém životě spíše ztrácel, než získával. A tak se z Fauna, na první pohled šarmantního a úspěšného muže, stává tragikomická figura zbytečného člověka. Člověka se slabošským charakterem, který po celý život chtěl jen brát a dostávat, aniž příliš riskoval. Jeho životní styl, úzkostlivě uzavřený do soukromí, je zdánlivě přitažlivý, ale jak sám hrdina zjišťuje, ústí do samoty a prázdnoty. Autorky scénáře V. Chytilová a E. Krumbachová usilovaly o jakousi moderní commedii dellřarte. Vrstvením komediálních i vážných situací odkrývají hlubší jádro příběhu, jímž je právě téma stáří a zmarněného života. Ve formálním vyjádření zůstává režisérka věrna svému rukopisu. Kromě něj dominuje snímku obrazové zachycení Prahy a vynikající herecký výkon L. Suchařípy.

10.3.2021jised vložil reálnou fotografii k místu natáčení hostinec z filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
19.2.2020jised vložil reálnou fotografii k místu natáčení na námestí z filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
27.1.2019Mirek Behenský vložil reálnou fotografii k místu natáčení pri plavárni z filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
27.1.2019Mirek Behenský vložil reálnou fotografii k místu natáčení pred plavárňou 2 z filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
27.1.2019Mirek Behenský vložil reálnou fotografii k místu natáčení pred plavárňou z filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
27.1.2019Mirek Behenský vložil reálnou fotografii k místu natáčení Faun s kamarádem na terase z filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
28.10.2018Mirek Behenský vložil reálnou fotografii k místu natáčení terasa reštaurácie na námestí z filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
15.8.2018Mirek Behenský vložil reálnou fotografii k místu natáčení terasa nad mestom 2 z filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
10.5.2013sardon vložil reálnou fotografii k místu natáčení Faun se omlouvá z filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
27.4.2013Mikulas nalezl lokaci místa natáčení kancelář Faunovy šéfky z filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
26.4.2013Mikulas vložil místo natáčení Faun s kamarádem na terase k filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
26.4.2013Mikulas vložil místo natáčení Na plovárně k filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
26.4.2013Mikulas vložil místo natáčení Faun se omlouvá k filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
26.4.2013Mikulas vložil místo natáčení kancelář Faunovy šéfky k filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
23.4.2012Jaja608 vložil reálnou fotografii k místu natáčení Rande na Malostranské z filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
16.4.2012sardon vložil reálnou fotografii k místu natáčení Rande na Malostranské z filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
16.4.2012sardon vložil reálnou fotografii k místu natáčení Východ z domu na ulici z filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
5.2.2012kopaja vložil místo natáčení na terase k filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
5.2.2012kopaja vložil místo natáčení Rande k filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.
5.2.2012kopaja vložil místo natáčení Rande na Malostranské k filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.86