Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

caukys

Pohádka podle starofrancouzské legendy se odehrává ve středověku na dvoře krále Pipina. Král by se rád oženil a vévoda Akilon mu poradí, aby si hledal nevěstu v jiné zemi. Získá tak manželku i nové území. Pipin si vzpomene na svoji kamarádku z dětství, uherskou princeznu Bertu. Princezna je krásná, má však jednu malou vadu - příliš velká chodidla. Pipinovi se však vždy líbila Bertina odvaha a statečnost a na velikosti nohou mu nezáleží. Akilon navrhne, že mu nevěstu přivede, ale jako doprovod vezme s sebou svoji dceru Alistu. Král je překvapený. Nevěděl, že Akilon má dceru. Vévoda mu vysvětlí, že dceru tajil, protože nepochází z manželského lože. Když Alistu i Akilona uherský král přijme, už při prvním setkání si Akilon všimne, že dívky jsou si velmi podobné. Cestou domů se záludný vévoda rozhodne uskutečnit ďábelský plán. Přemluví bojácnou Alistu, aby nechali spící Bertu v lese napospas vlkům. Alista bude předstírat, že je uherská princezna, král se s ní ožení a vévoda i obyčejná dcera nevolnice tak získají velkou moc. Alista se podrobí otcovu přání. Bertě však vlci neublíží. V lese ji najde dřevorubec se svoji ženou a pozvou ji do svojí chalupy. Na královském dvoře se mezitím chystají zásnuby. Králi se nevěsta líbí, její chování je však divné. Nepoznává v ní vůbec energickou a ráznou Bertu. Vše vyjde najevo, když se král pokouší obout Alistě Bertiny svatební střevíčky. Jsou jí příliš velké. Alista s pláčem přizná, že není uherská princezna. Za trest ji pošlou do kláštera a její otec, vévoda Akilon je usmrcen v souboji. Uherská princezna Berta se konečně může vrátit na dvůr krále Pipina a slavit svatbu se svojí láskou z dětství.(oficiální text distributora)

Místa natáčení: Hrad Křivoklát a vápencový lom Kuchařík.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 17.08