Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

kacer57

Princ Afron (Manou Lubowski) s mladším bratrem Otmarem (Ondřej Brousek) vezou na hrad krále Jorgena (Horst Buchholz) dar, ptáka Ohniváka, který zpívá pouze při úplňku, čímž přivolává lásku a dovede zaplašit smrt. Afron se v království zamiluje do neznámé dívky, princezny Eleny (Tina Ruland). Po té ovšem touží i zlý černokněžník Skeleton (Karel Roden) a pánovitý princ Wolf (Jiří Langmajer). Zatímco se Afron utká s Wolfem, Skeleton princeznu unese a král Jorgen slíbí jakoukoli odměnu za její záchranu. Afron s bratrem Otmarem se okamžitě vydají na cestu, princ Wolf až poté, co mu král slíbí, že uhradí náklady. Stará Jadwiga (Jiřina Bohdalová) poradí Afronovi a Otmarovi, že budou potřebovat koně zlatohříváka, který umí běhat po obloze, přidá kouzelný náramek, vysílající paprsek silnější než lano, a uvaří jim lektvar, po němž porozumí řeči zvířat. V zemi krále Garmona (Karel Hábl) princové zachrání jestřábí matku, kterou chtěli lovci odnést od mláďat. Garmonův hrad je zahalen do černého, král je mrtev. Princové se pokusí unést Zlatohříváka, jsou však přistiženi. Před trestem smrti je zachrání královna (Mahulena Bočanová), která jim dá šanci. Pokud přinesou z propasti Mortuna živou vodu, která by krále oživila, nebudou potrestáni a mohou si koně půjčit. S jeho pomocí dorazí ke Skeletonovu hradu a na radu psa, který utekl ze Skeletonovy smečky, proniknou dovnitř studnou. Setkají se s princeznou a vydají se zničit Skeletonovo srdce, ukryté na vrcholku skály. Otmar sice zahyne, ale Afron srdce zničí a porazí zesláblého Skeletona. Cestou zpátky však dvojici přepadne Wolf s najatými loupežníky. Zabije Afrona, zmocní se princezny, Zlatohříváka i Ohniváka a po návratu tvrdí, že je princezniným osvoboditelem. Princezna musí mlčet, jinak ji i krále Wolf zabije. Jadwiga však pomocí živé vody oživí Afrona, který následně porazí v souboji prince Wolfa. Odzbrojený Wolf pak vyleze na hradby, odkud ho shodí jestřáb.

31.12.2023Místo natáčení Skeletonův hrad z filmu Pták Ohnivák bylo okomentováno.
26.6.2023PetrJust vložil reálnou fotografii k místu natáčení V zámku z filmu Pták Ohnivák.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.26