Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

caukys

Majitelé uhelného dolu, Vorlíček a Pač, zastavili těžbu uhlí. Mají nedostatek peněz a domnívají se, že zásoby uhlí jsou vyčerpány. Mnoho horníků přijde o práci a trpí nedostatkem. K nezaměstnaným patří i Pavelka. Jeho rodinu drží nad vodou syn Pepík, který hraje výborně na harmoniku. S přítelkyní Emčou hrají a zpívají na dvorcích činžáků. Jednou však o tento skromný výdělek přijdou, když starý zloděj Bulín Pepíkovu harmoniku rozbije. Inženýr Soldán, který je tichým společníkem majitelů dolu, věří, že v dole jsou další ložiska uhlí. Po marném úsilí získat peníze k obnovení těžby přesvědčí dělníky, aby nastoupili do práce bez nároku na mzdu. Horníci souhlasí, ale žádají alespoň jídlo pro sebe a své rodiny. Pepíkovi se náhodou podaří opatřit konzervy, které měly být zničeny. Odveze je do dolu, kde pak při práci s dynamitem utrpí těžké zranění. Majitelé dolu, kteří se obávají, že Soldán podle určitých dokumentů může prozradit jejich dřívější podvody, se snaží odvrátit horníky od nástupu do práce...(NFA.cz)

Místa natáčení:

Praha: Radotín, Smíchov, Staré město - Uhelný trh, Zbraslav - silnice. Mutějovice u Rakovníka - ves, a
bývalý důl Union.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.7