Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

Steev

Největší a nejdražší filmových projektů v dějinách polské kinematografie, natočený podle první části slavné historické trilogie Henryka Sienkiewicze. Příběh o lásce rytíře Jana Skrzetuského a šlechtičny Heleny Kurcewiczové v době kozáckého povstání Bohdana Chmelnického v polovině 17. století, kdy velká část dnešní Ukrajiny patřila Rzeczpospolité. Skrzetuski požádá kněžnu Kurcewiczovou o ruku její neteře. Ta souhlasí, ačkoliv už před tím dala stejný slib kozáckému veliteli Jurku Bohunovi.

Bohun v odvetu přepadne sídlo Kurcewiczových v Rozlogách, v bitce zabije starou kněžnu i její syny, sám je ale raněn. Skrzetuského přítel, šlechtic Zagłoba tak může odvést Helenu v přestrojení do Baru. Skrzetuski mezitím jede jako vyslanec knížete Jeremiáše na Záporožskou Sič. Cestou je ale jeho oddíl rozprášen Tatary a Skrzetuski zajat Tuhaj Bejem, od něhož ho koupí Chmelnický, kterému kdysi zachránil život. Hlavní hrdina tak na vlastní oči, přivázán na voze, vidí první úspěchy společných vojsk kozáků a Tatarů a porážky Poláků u Žlutých Vod a pod Korsuní. Pak získá od Chmelnického zpět svoji pečeť vyslance a odjíždí na Rozlogi a poté ke knížeti.

Kozáci chtějí po smrti krále Vladislava IV. dál pokračovat v boji proti Polákům. Přesto ještě pošlou list se žádostí o svá práva knížeti Wiśniowieckému . Ten je ale odmítne, posly nechá popravit a chystá se do války.

15.11.2023Steev vložil reálnou fotografii k místu natáčení V Zaporožské Siči z filmu Ohněm a mečem I..
15.11.2023Steev vložil reálnou fotografii k místu natáčení Čyhyryn z filmu Ohněm a mečem I..
15.11.2023Steev vložil reálnou fotografii k místu natáčení Zaporožská Sič z filmu Ohněm a mečem I..
12.8.2023Steev vložil reálnou fotografii k místu natáčení Knížecí modlitba z filmu Ohněm a mečem I..
12.8.2023Steev vložil reálnou fotografii k místu natáčení Czaplińského „odchod“ z filmu Ohněm a mečem I..
12.8.2023Steev vložil reálnou fotografii k místu natáčení V pevnosti z filmu Ohněm a mečem I..
12.8.2023Steev nalezl lokaci místa natáčení Jeremiášův hrad z filmu Ohněm a mečem I..
12.8.2023Steev vložil reálnou fotografii k místu natáčení Jeremiášův hrad z filmu Ohněm a mečem I..

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.34