Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

ladak1

Jedna část z trojhvězdí největších zrůdností české normalizace (dalšími dvěma jsou Hroch a Za volantem nepřítel od prznitele československého filmu Karla Steklého). Tyto tři filmy mají společné téma-"vypořádání s kritickým rokem 1968". Tento film je od celoživotního normalizátora Vojtěcha Trapla podle jeho vlastní divadelní hry, což je celkem dobře poznat. Celý film se totiž odehrává asi ve třech interiérech (kancelář prokurátorky, její byt a jako vyvrcholení soudní síň), což je zmateně proloženo několika exteriéry, natáčenými především v Hradci Králové a v taky v Praze: "výpravná" scéna davu, honícího v ulicích manželku poctivého soudruha, kladení květin ke hrobům sovětských vojáků a bezcílné bloumání hlavní hrdinky po parcích za nejrůznějšího počasí, kdy zpaměti recituje úryvky z románu nic netušícího E. Hemingwaye (podle toho se film jmenuje). Záhadou je, proč hlavní roli dostala J. Petrovická a ne J.Švorcová, pro kterou by to byla role ušitá ne tělo. Zajímavostí je, že tradiční představitel padouchů K. Vochoč (tentokrát s vlasy!) měl tentokrát "kladnou" roli. Další tradiční padouši M. Růžek a K. Hábl tentokrát ve svém šuplíku zůstali :)

16.10.2021roze vložil reálnou fotografii k místu natáčení Most z filmu Tobě hrana zvonit nebude.
29.11.2020LuckyLoser vložil reálnou fotografii k místu natáčení Pomníky z filmu Tobě hrana zvonit nebude.
3.5.2018honajz vložil reálnou fotografii k místu natáčení Most z filmu Tobě hrana zvonit nebude.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.72