Menu

Já, Mattoni

Já, Mattoni Heureka Já, Mattoni
Já, Mattoni

Detail filmu

Video

Děj filmu či seriálu

trempík

Polovina devatenáctého století je obdobím revolucí. V rakouském císařství bylo zrušeno poddanství, Darwin dokončil knihu O původu druhů a v Plzni vynalezli plzeňské pivo. Česko se pomalu vyvíjí v průmyslově nejvyspělejší část monarchie. A vedle cukrovarnictví či železáren se v jeho západním křídle, v Karlovarském kraji, začíná rozvíjet další, méně nápadné podnikání. Jeho strůjcem se stává Heinrich Mattoni, zdatný byznysmen, který je ochotný dosahovat svých cílů i za cenu fatálních selhání v osobním životě.

Výpravný seriál Já, Mattoni zasahuje dlouhý časový úsek, od první poloviny 19. století až do roku 1910, a odehrává se na kolonádách i v nevěstincích Karlových Varů, v Schönbrunnu – vídeňské rezidenci rakouských císařů, v ulicích tehdejší Prahy i New Yorku. Na pozadí podnikatelských úspěchů a soukromých pochybení Heinricha Mattoniho sledujeme proměnu tehdejší společnosti a jejích možností. Motorem seriálu je celoživotní boj dvou silných individualit, Mattoniho a jeho ženy Míny. Boj vrcholící tím, že starý Matttoni, nemocný a v horečkách, ztrácí vládu nad svým impériem ve prospěch své energické, mocichtivé ženy. Stařec, obklopený vyčkávající rodinou, bojuje. A nachází překvapivou zbraň – pravdu o svém životě, která je pro jeho nejbližší, ale i pro celou tehdejší společnost, hříšně nepřijatelná.

V rámci děje, který se odehrává na ploše šedesáti let, se v hlavní roli Heinricha Mattoniho objeví hned tři herci – Alois Švehlík, David Švehlík a teprve šestnáctiletý Jáchym Novotný. Manželku Heinricha Mattoniho ztvárňují Tatiana Vilhelmová-Dyková a Taťjana Medvecká. Objeví se v něm i řada dalších předních českých herců. Natáčení výpravného seriálu probíhalo zejména v exteriérech, tvůrci navštívili přes sto dvacet lokací, například v Praze, Žatci, Karlových Varech, Kroměříži, Rakousku nebo Německu, kde se odehrávají scény z Long Islandu. V seriálu bylo obsazeno sto sedmdesát hereckých rolí a na place se vystřídalo přes tři tisíce komparzistů. Bylo použito 1200 kostýmů, které kostymérka Andrea Králová musela přizpůsobit obdobím od biedermeieru až po secesi.

(Česká televize)

21.7.2023trempík vložil reálnou fotografii k místu natáčení Dům radního Knolla z epizody 1. Láska a intriky seriálu Já, Mattoni.
22.4.2023Jarina 64 vložil reálnou fotografii k místu natáčení Radní se sjíždějí z epizody 1. Láska a intriky seriálu Já, Mattoni.
15.4.2023roze vložil reálnou fotografii k místu natáčení Dům radního Knolla z epizody 1. Láska a intriky seriálu Já, Mattoni.
9.10.2022Teoretik okomentoval místo natáčení Na školní chodbě z epizody 1. Láska a intriky seriálu Já, Mattoni.
11.8.2019Staročech vložil reálnou fotografii k místu natáčení Romantická procházka z epizody 7. Americký sen seriálu Já, Mattoni.
17.7.2019Staročech okomentoval místo natáčení Penzion Mulligham's Lodge z epizody 7. Americký sen seriálu Já, Mattoni.
17.7.2019Staročech okomentoval místo natáčení Penzion Mulligham's Lodge z epizody 7. Americký sen seriálu Já, Mattoni.
17.7.2019Staročech vložil reálnou fotografii k místu natáčení Penzion Mulligham's Lodge z epizody 7. Americký sen seriálu Já, Mattoni.
17.7.2019Staročech okomentoval místo natáčení Otto a paní Mullighamová z epizody 7. Americký sen seriálu Já, Mattoni.
17.7.2019Staročech vložil reálnou fotografii k místu natáčení Otto a paní Mullighamová z epizody 7. Americký sen seriálu Já, Mattoni.
17.7.2019Staročech vložil reálnou fotografii k místu natáčení Mulligham's Lodge z epizody 7. Americký sen seriálu Já, Mattoni.
17.7.2019Staročech vložil reálnou fotografii k místu natáčení Dovolená na pláži z epizody 7. Americký sen seriálu Já, Mattoni.
26.3.2019jised vložil reálnou fotografii k místu natáčení Zámek Schönbrunn z epizody 2. Vídeňské líbánky seriálu Já, Mattoni.
20.1.2019relzik vložil reálnou fotografii k místu natáčení Hotel v Alpách z epizody 10. Hra na štěstí seriálu Já, Mattoni.
28.1.2018Kiki vložila reálnou fotografii k místu natáčení Dveře k pokojům císařovny z epizody 11. Vlast a národ seriálu Já, Mattoni.
12.9.2017jised vložil reálnou fotografii k místu natáčení v parku z epizody 9. Cesta do Londýna seriálu Já, Mattoni.
1.5.2017Vitulka vložil reálnou fotografii k místu natáčení Altán v lázních Kyselka z epizody 3. Dvorní dodavatel seriálu Já, Mattoni.
1.5.2017Vitulka vložil reálnou fotografii k místu natáčení Poprvé v lázních Kyselka z epizody 3. Dvorní dodavatel seriálu Já, Mattoni.
1.5.2017Vitulka vložil reálnou fotografii k místu natáčení Lázně Kyselka v celé své kráse z epizody 9. Cesta do Londýna seriálu Já, Mattoni.
1.5.2017Vitulka vložil reálnou fotografii k místu natáčení Arcivévoda v Giesshüblu z epizody 12. Lokomotiva vládního rady seriálu Já, Mattoni.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.34