Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

Steev

Na začátku příběhu se Štěpán Šafránek musel rozloučit se svými svěřenci a krásnými jeptiškami z Ústavu sociální péče, který se musel v důsledku restitucí odstěhovat z Hradiště. Štěpán nastupuje jako lékař do rychlé záchranné služby, kde v dispečinku kraluje jeho bývalá sestřička výřečná Tonička. Vzápětí mu umírá maminka, která už byla dlouho nemocná. A aby těch katastrof nebylo dost, Štěpána postihne živelná pohroma dočasně se k němu nastěhuje jeho kamarád Kendy, kterému se rozpadlo manželství a jeho bývalá manželka Sylvie jej vykázala z bytu. Ani vztah Štěpána se Superpopelkou Ute, jinak majitelkou lékárny U Černé Madony a dalších čtyř lékáren, není nijak dokonalý. Nevzali se a léty jejich vztah zevšedněl a zešedivěl U Černé Madony však nastoupila nová lékárnice Anička, která je nejen hezká, ale má pocit, že musí Štěpánkovi pomoci a tak začíná nový vztah Kendy se všemožně snaží prosadit a udržet v reklamní branži, a proto opět vtahuje Štěpána do své práce.

Jejich kamarád Karabec, úspěšný podnikatel a majitel autosalonu, přemluví Štěpána, aby se přihlásil na konkurs ředitele do místní nemocnice, která je před krachem. Štěpán nejdříve odmítá, ale pak ho to začne zajímat a konkurs vyhraje. Jeho iluze a poctivé úsilí zachránit nemocnici však naráží na zkorumpovanou síť nejrůznějších podvodníků, od ministerských úředníků, politiků až po takzvané podnikatelé, kterým jde jenom o jedno nahrabat si co nejvíce peněz bez ohledu na pacienty, lékaře a lidskou bolest. Jsou mezi nimi i Vendulka-utěšitelka, která na ministerstvu přežila všechny režimy, neschopný, ale všeho schopný Písařík, který se dal na politickou kariéru a další. Otráven politikařením a intrikami Štěpán rezignuje na tuto funkci a vrací se k práci, která má smysl a dává naději k záchrance Mezitím dochází k definitivnímu rozchodu s Ute, ale najednou i Anička, vinou nedorozumění, zmizí ze Štěpánova života Štěpán se rozhodne ji stůj co stůj najít kde však básníci potkávají naději?.. (oficiální text distributora)

Místa natáčení

Poslední díl pentalogie básníků s názvem Jak básníci neztrácejí naději se natáčel opět především v Mělníku. Záběry z nemocnice pak opět pochází z Kladna.

18.5.2015JanaSestakova vložila reálnou fotografii k místu natáčení Veverka na bruslích z filmu Jak básníci neztrácejí naději.
18.5.2015JanaSestakova vložila reálnou fotografii k místu natáčení Na náměstí z filmu Jak básníci neztrácejí naději.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.12