Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Video

Děj filmu či seriálu

trempík

Děj pokračování První republiky začíná na podzim roku 1928. Jaroslav Valenta (Jiří Vyorálek) se vrací domů z vězení a je odhodlaný získat zpátky dobrou pověst, respekt ve společnosti i úspěch v obchodu. V rodinném podnikání o něj ale nikdo nestojí, spíše by rádi, aby odešel na venkov hospodařit s otcem Aloisem (Jan Vlasák). Netrvá to dlouho a Jaroslav je znovu nucen pohybovat se na hraně zákona. Aby dosáhl svého, musí se o pomoc obrátit na lidi, které poznal v kriminále. Rozehrává hru, která ohrozí nejen Jaroslava, ale i jeho nejbližší.

Bratr Vladimír (Ján Koleník) vede povoznictví, kde těží především z legionářské minulosti a kontaktů získaných za války ve Francii. Když ale do Prahy pozve kamaráda z války, bývalého legionáře Martina Kloudu (Pavel Batěk), netuší, jak moc temná tajemství se dostanou na povrch. Tajemství, která ohrozí i jeho milovanou Kláru (Markéta Plánková).

Magdaléna Škvorová (Veronika Arichteva) se nevdala, nenašla si ani žádného přítele. Po rozvodu s Vladimírem zůstala sama. Dál žije u rodičů (Tomáš Töpfer, Zdena Studenková) a vede rodinný podnik. Je šťastná, že syn Henry zůstal u ní, to bylo od Vladimíra velké gesto, protože v té době dítě v případě rozvodu téměř výhradně zůstávalo s otcem. Magda vidí, jak šťastný a spokojený život Vladimír žije. Nezávidí. Naopak, je připravená kdykoliv Vladimírovi pomoct. Netuší, jak moc velkou oporu bude Vladimír už brzy potřebovat.

Guvernantka Marie Půchová (Kristýna Boková) se stará o malého Jakuba Valentu a učí hrát na klavír Irenu. Je to první člověk, který je na Jaroslava po jeho návratu milý. První žena, která se na něho po osmi letech ve vězení usměje. A i když tomu společenská pravidla brání, Marie Jaroslavovu lásku opětuje. Na okamžik se zdá, že ti dva mají šanci na šťastný život. Jenže pak se znovu ozve minulost, která nutí Jaroslava jednat za hranou zákona.

Irena Valentová (Anna Fialová), mladá dáma, která vzdoruje všem okolo sebe. Nejenže si prosadí závodění v autech, což v té době byla téměř výhradně mužská záležitost, navíc se sbližuje s mužem, mladým poručíkem a vojenským kartografem Janem Andrlem (Vladimír Polívka), o kterém nemá ani tušení, jak moc může být nebezpečný. Idealistou, který zjišťuje, že pravda o jeho otci může být krutější, než si kdy dokázal představit. Byl by raději, kdyby Vladimír o svých zážitcích z války už nikdy nepromluvil. Jenže teď, když už ví, co se tenkrát stalo, se musí rozhodnout. Umlčí Vladimíra, aby chránil čest svého otce, nebo dovolí, aby bylo jméno Andrle vláčeno blátem?

Eliška Valentová-Toufarová (Brigita Cmuntová) studuje medicínu a vdala se za lásku z dětství Vojtu Toufara (Bořek Joura), který se stal policistou. Stejně jako pro Irenu ani pro Elišku není snadné uspět v oboru, kde jsou výhradně muži. Navíc Elišku stále pronásleduje její „prokletí“ z dětství. Už sice nevidí duchy, se kterými by mohla mluvit, občas ale ví víc, než ostatní. Hlavně o tom, co se teprve stane. Když se její vize týkají nejbližších, je pro Elišku zásadní, aby je dokázala ochránit. Nejděsivější vize je ta, ve které po výstřelu vidí zakrváceného Vladimíra. Naopak Vojta již brzy bude muset vyřešit dilema, zda zatýkat v rodině Valentů, nebo uvěřit, že přes veškeré důkazy, které ukazují na Valentovy, je vrahem někdo jiný.

Hans von Lippi (Stanislav Majer) je tvrdý obchodník, nejmladší syn z bohaté a významné německé rodiny, který si do Čech přijel pro ostruhy. Podniká v dopravě, takže se jeho zájmy brzy střetnou se zájmy rodiny Valentů. Vladimír by se s ním možná i dohodl, Jaroslav ale kompromisy odmítá. Raději přijme válku, kde vyhrát může jenom jeden. (oficiální text distributora)

21.2.2024Cholerikkadan vložil reálnou fotografii k místu natáčení Opuštěný dům z epizody Díl šestý seriálu První republika II.
11.1.2024Lipinski nalezl lokaci místa natáčení Opuštěný dům z epizody Díl šestý seriálu První republika II.
27.8.2023trempík nalezl lokaci místa natáčení Bydliště Kloudových z epizody Díl devátý seriálu První republika II.
19.8.2023trempík vložil reálnou fotografii k místu natáčení Povoznictví Valenta Vehicles z epizody Díl první seriálu První republika II.
19.8.2023trempík vložil reálnou fotografii k místu natáčení Jakub řídí auto z epizody Díl druhý seriálu První republika II.
18.7.2023sasorts nalezl lokaci místa natáčení Přípravy na pálení čarodějnic z epizody Díl desátý seriálu První republika II.
18.7.2023sasorts nalezl lokaci místa natáčení Rybník v Panenských Břežanech z epizody Díl jedenáctý seriálu První republika II.
7.8.2022Dadanek vložila reálnou fotografii k místu natáčení Hotelový pokoj ve Francii z epizody Díl čtvrtý seriálu První republika II.
14.6.2022vv vložil reálnou fotografii k místu natáčení Trénování na závod z epizody Díl třetí seriálu První republika II.
14.6.2022vv vložil reálnou fotografii k místu natáčení V zatáčce z epizody Díl třetí seriálu První republika II.
19.8.2021Dadanek vložila reálnou fotografii k místu natáčení Nakládání zboží z epizody Díl druhý seriálu První republika II.
7.9.2018loxi vložil reálnou fotografii k místu natáčení Obecná škola z epizody Díl první seriálu První republika II.
7.9.2018loxi vložil reálnou fotografii k místu natáčení Před školou z epizody Díl první seriálu První republika II.
11.10.2017loxi nalezl lokaci místa natáčení Cesta od podniku z epizody Díl druhý seriálu První republika II.
11.10.2017loxi nalezl lokaci místa natáčení Nakládání zboží z epizody Díl druhý seriálu První republika II.
11.10.2017Bojira nalezla lokaci místa natáčení Projížďka autem z epizody Díl druhý seriálu První republika II.
10.10.2017loxi nalezl lokaci místa natáčení Rybník z epizody Díl čtvrtý seriálu První republika II.
10.10.2017loxi nalezl lokaci místa natáčení Kloudův telefonát z epizody Díl čtvrtý seriálu První republika II.
10.10.2017loxi nalezl lokaci místa natáčení Hotelový pokoj ve Francii z epizody Díl čtvrtý seriálu První republika II.
10.10.2017loxi nalezl lokaci místa natáčení Před francouzským penzionem z epizody Díl čtvrtý seriálu První republika II.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.74