Menu

Děj filmu či seriálu

Hanak

Půvabný dětsky film o těžkém životě chudých sklářů, novodobém Krakonošovi a zcela novém vynálezu, jakýchsi lyžích. Rozmarný příběh z počátku století se odehrává na zasněžených krkonošských svazích, kde Matěj a Jeník se svym starším bratrem Franckem vypomáhají ve sklářských hutích a financové marně honí v hlubokém sněhu proslulého pašeráka, který jim na lyžích, zcela novém vynálezu přivezeném z Norska, hravě uniká. A jednoho dne se oba kluci s pašerákem, který je pro ně ztělesněním všech vlastností pána hor Krakonoše, setkají a dokonce od něj dostanou jeden pár těch báječných létajících prkýnek, když mu pomohou uniknout před financy. Také hodný pan učitel začne společně s mladym lesníkem lyžování nadšeně trénovat a nic si nedělá ani z častých pádů. Zatímco v místní hospodě nacvičují ochotníci divadelní vystoupení a všichni ostatní se chystají na velkolepou slavnost, která jistě přiláká řadu hostů z Prahy a jiných velkých měst, financové líčí na lstivého pašeráka past, protože se od hostinského syna Vítka dozvěděli, kdy a kde se znovu objeví. Tomu se však podaří s pomocí Matěje, Jendy i ostatních lidí opět uniknout. (oficiální text distributora)

Místa natáčení:

Režizérka filmu Krakonoš a lyžníci Věra Šimková-Plívová natáčela ve svých oblíbených Krkonoších, konkrétně v Rokytnici nad Jizerou.

16.4.2023Místo natáčení Sklárny z filmu Krakonoš a lyžníci bylo okomentováno.
4.10.2016hovadak84 vložil reálnou fotografii k místu natáčení V hostinci z filmu Krakonoš a lyžníci.
9.8.2013montz vložil místo natáčení V hostinci k filmu Krakonoš a lyžníci.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.32