Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Video

Děj filmu či seriálu

jircu

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (CinemArt)

trempík

Čerti Popelák (Jakub Prachař) a Uhelák (Dominick Benedikt) převrhli v pekle kotel s hříšnou duší (Radek Holub). Ta toho ihned využila a vmžiku byla pryč. Rozzlobený Luciper (Karel Dobrý) se rozhodl pro přísný trest – Popelák a Uhelák jsou vyhnáni do světa a každý musí sehnat jednu hříšnou duši a přinést ji do pekla. Pak jim bude odpuštěno a smí opět pobývat v teplém pekle.

Jak poručil, tak se stalo. Čerti schlíple vyšli pekelnou bránou do světa, ta se za nimi s rachotem zavřela a zmizela. Čerti se ocitli v krásné krajině. Před čerty se objeví starý čert a připomíná jim, že mají lidi svádět ke špatnostem a pak je odnést do pekla. Čerti slíbí a už se rozhlížejí, kde by co mohli provést. Jdou, přemýšlejí, ale nic vymyslet nemůžou. Teď zaslechli pískání písničky a zpěv nějakého chasníka. A rozhodnou se hned jednat.

Přijdou ke statku, kde slyší zlostný hlas sedláka Rybky (Oldřich Navrátil), jak nadává čeledínovi Janovi (Richard Jaroslav Müller). Mají první opravdickou hříšnou duši – sedláka. A rázně vykročí ke statku. Zavolají na sedláka, ten se ukáže na zápraží, nerad rušen. Čerti ho prosí, že hledají práci, aby je vzal do služby. Ale sedlák je vyžene. Čerti popojdou kousek za humna, promění se v krásné černé koně a už dupou za vraty. Jan otevře a s pusou dokořán hledí na krásná zvířata. Honem volá sedláka a ten, když spatří koně, rychle je žene do dvora. Sedlák poručí Janovi, aby koně zavedl do maštale, nasypal jim ovsa a pěkně je vyhřebelcoval. Jan namítá, že to nejsou jejich koně, nemůžou si je přece nechat. Zřejmě někomu utekli, určitě je budou hledat a oni je musí vrátit. Ale sedlák se na něj oboří.

Vtom vjede do dvora mladý sedlák Kopyto (Jaromír Nosek). Nafoukaný, protivný hejsek, který si myslí na sedlákovu Haničku (Sara Sandeva). A samozřejmě počítá s tím, že svatbě s ní nic nebrání. To ovšem netuší, že Hanička má ráda Jana a jeho nemůže ani vidět. Kopyto seskočí s koně a s údivem hledí na krásné koně, které sedlák s Janem jakože provádějí po dvoře. Kopyto se domnívá, že jsou jistě překvapením a přídavkem k Haniččinu věnu. Sedlák nerad přikývne, hodí oprať Janovi a jde s Kopytem do sednice.

Jan uvazuje koně v maštali. Přibíhá Hanička, celá nešťastná, že ten protivný Kopyto s ní jedná, jako by už byla jeho. Co dělat, aby se nechtěného ženicha zbavila?

Čerti coby koně všechno slyšeli. Promění se zpátky do své člověčí podoby a rozhodnou se, že to takhle nenechají. Musí jim přece nějak pomoct. A pak, mají určitě další hříšnou duši pro Lucipera, toho protivného hejska, který je vinen celým tím neštěstím Haničky a Jana. A jak tak špekulují, objeví se u nich sám Luciper. Zlobí se, že zase neuposlechli, opět lidem chtějí pomáhat a tudíž budou potrestáni. Čerti se hájí, že mají už dvě duše vyčíhnuté. Ale nemáte je jisté, oponuje Luciper. Navíc jim zakazuje, aby Janovi a Haničce pomáhali, pokud se chtějí ještě kdy vrátit do pekla a nechtějí se stát kusem uhlí. Každý člověk je hříšný, každý se nechá svést k nepravosti, to je pravda, co svět světem stojí. Čerti hájí Jana s Haničkou, že oni takoví nejsou. Luciper se s nimi vsadí – ať je tedy vyzkouší a jestli oba zamilovaní odolají svodům světa a dokáží, že láska je silnější než zlato a zůstanou v té své lásce neochvějní, bude čertům prominuto a oni se budou moct vrátit domů do pekla i s dvěma hříšnými dušemi.

26.9.2021josefZR vložil reálnou fotografii k místu natáčení Chalupník z filmu Čertoviny.
26.9.2021josefZR vložil reálnou fotografii k místu natáčení Jan před sklepením z filmu Čertoviny.
5.4.2021Petrz78 vložil(a) reálnou fotografii k místu natáčení Trůn Lucipera z filmu Čertoviny.
25.7.2020Dadanek vložila reálnou fotografii k místu natáčení Kopyto u kněžny z filmu Čertoviny.
16.6.2019Maverick nalezl lokaci místa natáčení Na návsi z filmu Čertoviny.
30.3.2019jised vložil reálnou fotografii k místu natáčení Před hospodou z filmu Čertoviny.
30.12.2018mikulda vložila reálnou fotografii k místu natáčení Východ z pekla z filmu Čertoviny.
30.12.2018mikulda vložila reálnou fotografii k místu natáčení Trůn Lucipera z filmu Čertoviny.
30.12.2018mikulda vložila reálnou fotografii k místu natáčení Hříšná duše na útěku II z filmu Čertoviny.
21.7.2018kulturak vložila reálnou fotografii k místu natáčení Domek chalupníka z filmu Čertoviny.
21.7.2018kulturak vložila reálnou fotografii k místu natáčení Domek babky z filmu Čertoviny.
21.7.2018kulturak vložila reálnou fotografii k místu natáčení Příbytek babky z filmu Čertoviny.
6.6.2018milhaushb nalezl lokaci místa natáčení Před hospodou z filmu Čertoviny.
31.5.2018Maverick nalezl lokaci místa natáčení Kněžna v kočáře z filmu Čertoviny.
31.5.2018Maverick nalezl lokaci místa natáčení Kovárna z filmu Čertoviny.
31.5.2018Maverick nalezl lokaci místa natáčení Kopytův statek z filmu Čertoviny.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.91