Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

vv

Pohádka o statečném mládenci Lukášovi, který se vydá hledat svoji milou, aby z ní sňal nespravedlivý trest a vysvobodil ji ze zakletí. Na začátku nás autor zavede na venkovské panství, kde očekávají návštěvu mladého krále. Zpupná hraběnka by ráda získala jeho srdce, proto touží mít šaty ušité z té nejkrásnější látky. Po dlouhém hledání najde zvláštní třpytivé hedvábí u tajemné Bílé báby. Ta ji však varuje. Hedvábí patří Paní Bouři, a kdo si obleče šaty z něj ušité, bude proklet. Hraběnka si přesto látku vezme a šaty nechá ušít u vesnického krejčího. Jeho dcera Anička neodolá a nádhernou róbu i závoj si tajně vyzkouší. V otevřených dveřích ji spatří mládenec Lukáš, a nemůže od ní odtrhnout oči. Najednou se však strhne vítr a dívka mu před očima zmizí i se závojem. Zoufalý krejčí přinese hraběnce šaty bez závoje. Vypráví jí, co se stalo, ale paní mu nevěří a nechá ho zavřít do temnice. Lukáš se rozhodne najít závoj i Aničku, na niž nemůže zapomenout...(oficiální text distributora)

28.9.2022ales_j vložil reálnou fotografii k místu natáčení V lomu 2 z filmu Zvon Lukáš.
22.6.2022vv vložil reálnou fotografii k místu natáčení Krejčí přináší šaty z filmu Zvon Lukáš.
22.6.2022vv vložil reálnou fotografii k místu natáčení Hraběnka z filmu Zvon Lukáš.
22.6.2022vv vložil reálnou fotografii k místu natáčení Na zámku z filmu Zvon Lukáš.
17.7.2019Staročech vložil reálnou fotografii k místu natáčení Varhany 2 z filmu Zvon Lukáš.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.15