Menu

Děj filmu či seriálu

ladak1

Polský režisér Janusz Majewski se hned několikrát ujal režie česko-polského koprodukčního snímku. Vedle Dvojího světa hotelu Pacifik (1975) a Slané růže (1982) realizoval i historické drama odehrávající se během prusko-rakouské války v roce 1866. Protagonistou vyprávění je student Ludvík Machl (polský herec Olaf Lubaszenko dabovaný Antonínem Navrátilem), který doplácí na to, že ve slabé chvilce svolil ke spolupráci s tajnou policií. Mladík, původně vyznávající revoluční ideály, musí pracovat jako rakouský špicl a ztrácí postupně rodinu, přátele, lásku i lidskou důstojnost. V příběhu rezonuje dobová politická situace: novelu Život za podpis napsal spisovatel a scenárista Vladimír Körner jako reminiscenci osudů všech, kteří byli donuceni spolupracovat se státní bezpečností. (Filmový přehled)

vv

Podle scénáře Vladimíra Körnera vznikl sice příběh zasazený do konkrétních historických reálií (blížící se prusko-rakouská válka v roce 1866), avšak s výraznými přesahy k podobenství o zneužití lidí, kteří vyznávají revoluční ideály. Polský režisér Janusz Majewski dosti chladně a popisně přiblížil vyzvědačskou aféru, do níž jsou navzdory svému přesvědčení i vůli zavlečeni mladí radikálové. Přesto udavačství, do něhož je vmanipulován jeden z nich, ještě není odsudkem; spíše vzbuzuje soucit, jistě souznějící s poměry v komunistické společnosti.(oficiální text distributora)

6.5.2022josefZR vložil reálnou fotografii k místu natáčení Před branou z filmu Kainovo znamení.
11.6.2020ales_j vložil reálnou fotografii k místu natáčení Zatčení 2 z filmu Kainovo znamení.
11.6.2020ales_j vložil reálnou fotografii k místu natáčení Zatčení 1 z filmu Kainovo znamení.
20.2.2020jised vložil reálnou fotografii k místu natáčení Odjezd bryčky z filmu Kainovo znamení.
20.2.2020jised vložil reálnou fotografii k místu natáčení Ukradená bryčka z filmu Kainovo znamení.
13.12.2019DrKluge vložil reálnou fotografii k místu natáčení Zastávka z filmu Kainovo znamení.
13.12.2019DrKluge okomentoval místo natáčení Zastávka z filmu Kainovo znamení.
19.8.2019Staročech vložil místo natáčení Cesta z Prahy k filmu Kainovo znamení.
17.8.2019pbokr nalezl lokaci místa natáčení Zastávka z filmu Kainovo znamení.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.92