Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Místo zločinu Ostrava

Místo zločinu Ostrava Heureka Místo zločinu Ostrava
Místo zločinu Ostrava

Detail filmu

Děj filmu či seriálu

trempík

Majorka Ema Grodská (Pavla Beretová) je zkušená a chytrá kriminalistka, která žije v celkem ustáleném česko-polském manželství. Manžel Bolek Grodsky (Bořek Slezáček) je také z oboru, ale soukromě. Má malého syna a moc dobře cítí, co mu díky svému povolání dluží. Je přímočará i vyhýbavá, silná i slabá, jak už tak ženy bývají, dokonce i ty, co odhalují zločiny. Dále velmi empatická, hodně věří své zkušenosti, ale ještě více své intuici, v tom je až trochu dobrodruh. Jednoho dne se rozhodne zúčastnit výběrového řízení na šéfa mordparty a k velkému údivu svých budoucích kolegů výběrové řízení vyhraje.

Kapitán Jan Bermann (Stanislav Majer) je tím, kdo se měl původně stát šéfem. Člověk, chytrý, zkušený a především přímý – tak přímý, že ani netají svůj hluboký nesouhlas s ponížením, které ho postihlo. Je totiž vyšetřován za postřelení pachatele. Čeká na Eminu první chybu stejně upřímně, jako s ní spolupracuje. V něčem je své nadřízené, která ho tak nečekaně předběhla, dost podobný, i když by to asi sám nikdy nepřiznal. Podobný především v té nejdůležitější kriminalistově vlastnosti, v empatii. Prostě kladný hrdina, i když takové pojmenování by mu připadlo směšné.

Během dalších případů se z nich stane dvojice, která se profesionálně doplňuje a postupně v sobě nachází dokonce možná víc než kolegiální náklonnost.

Ředitelem ostravské kriminálky je pak plukovník Leoš Kubelík (Pavel Kříž). Člověk ukázněný, výkonný, s velkými ambicemi, které přesahují jeho město. Inteligentní, zkušený, ale těžko uchopitelný a také dost záludný. Nechybí mu prosté lidské vlastnosti, třeba schopnost přátelství, ale dovede s ním i šikovně zacházet. Emu nemá rád, ženská podle něj do kriminalistiky nepatří, ale když je to pro něj výhodné, potře v sobě i tenhle názor. Kupodivu není jen ředitel, ale také skutečný kriminalista, což dokáže ve svém vlastním kriminálním případu.

Tým ještě doplňuje kapitán Richard Lukeš (Karel Dobrý), drsný policajt, dalo by se říct ze „staré školy“. Zkušenost je jeho silnou stránkou a on to dobře ví. Nějakou empatii v sobě jistě má, ale zřejmě ji považuje za slabost. Velmi chytrý, ale snaží se, aby to na něm nebylo moc vidět. Na první pohled přímý a zdánlivě průhledný muž, ale dovede pořádně překvapit. Snad proto, že mu stáří klepe na rameno.

Posledním článkem mordparty je benjamínek Matěj Sehnal, přezdívaný Mates (Štěpán Kozub). Ví, že k dokonalosti mistra mu ještě něco chybí. V očích jsou mu vidět více otázky než vykřičníky. Ale jeho inteligence je vysoká, což dokazují jeho mnohé úsudky. To ovšem nebrání naivitě mládí. O tom, co je v něm, něco říká i schopnost bystré ironie, kterou tu a tam, většinou nečekaně, dokáže šlehnout…

Jednotlivé díly jsou inspirovány případy, které policie vyšetřovala na Ostravsku v průběhu několika uplynulých let.

21.2.2024Mipix nalezl lokaci místa natáčení Zatýkání Adama Holuba z epizody 5. Pro nic za nic seriálu Místo zločinu Ostrava.
21.2.2024Mipix vložil reálnou fotografii k místu natáčení Zatýkání Adama Holuba z epizody 5. Pro nic za nic seriálu Místo zločinu Ostrava.
21.2.2024Mipix nalezl lokaci místa natáčení U Holubova bydliště z epizody 5. Pro nic za nic seriálu Místo zločinu Ostrava.
21.2.2024Mipix vložil reálnou fotografii k místu natáčení U Holubova bydliště z epizody 5. Pro nic za nic seriálu Místo zločinu Ostrava.
26.11.2023trempík nalezl lokaci místa natáčení Kancelář Pavla Kaufmanna z epizody 6. 17 vteřin seriálu Místo zločinu Ostrava.
26.11.2023trempík nalezl lokaci místa natáčení U vily Kaufmanna z epizody 6. 17 vteřin seriálu Místo zločinu Ostrava.
10.9.2023Lipinski nalezl lokaci místa natáčení Na šrotišti II z epizody 12. Konec tiskaře seriálu Místo zločinu Ostrava.
10.9.2023Lipinski nalezl lokaci místa natáčení Na šrotišti z epizody 12. Konec tiskaře seriálu Místo zločinu Ostrava.
10.9.2023Lipinski nalezl lokaci místa natáčení Šrotiště z epizody 12. Konec tiskaře seriálu Místo zločinu Ostrava.
10.9.2023Lipinski nalezl lokaci místa natáčení Příjezd ke šrotišti z epizody 12. Konec tiskaře seriálu Místo zločinu Ostrava.
10.9.2023Lipinski nalezl lokaci místa natáčení Výslech Bártové na balkoně z epizody 12. Konec tiskaře seriálu Místo zločinu Ostrava.
10.9.2023Lipinski nalezl lokaci místa natáčení Na zahradě Bártových z epizody 12. Konec tiskaře seriálu Místo zločinu Ostrava.
10.9.2023Lipinski nalezl lokaci místa natáčení Na balkoně Bártových z epizody 12. Konec tiskaře seriálu Místo zločinu Ostrava.
10.9.2023Lipinski nalezl lokaci místa natáčení Výslech Magdy Sísové z epizody 12. Konec tiskaře seriálu Místo zločinu Ostrava.
10.9.2023Lipinski nalezl lokaci místa natáčení U domu Bártových z epizody 12. Konec tiskaře seriálu Místo zločinu Ostrava.
10.9.2023Lipinski nalezl lokaci místa natáčení Dům Bártových z epizody 12. Konec tiskaře seriálu Místo zločinu Ostrava.
10.9.2023Lipinski nalezl lokaci místa natáčení Před domem Bártových III z epizody 12. Konec tiskaře seriálu Místo zločinu Ostrava.
10.9.2023Lipinski nalezl lokaci místa natáčení Před domem Bártových II z epizody 12. Konec tiskaře seriálu Místo zločinu Ostrava.
10.9.2023Lipinski nalezl lokaci místa natáčení Před domem Bártových z epizody 12. Konec tiskaře seriálu Místo zločinu Ostrava.
2.8.2023trempík vložil reálnou fotografii k místu natáčení Před divadlem z epizody 7. Rituál seriálu Místo zločinu Ostrava.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.49