Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

jiri

Divadelní režisér naráží na nezájem a nezodpovědnost hereckého souboru, jehož členové intrikují a shánějí se po vedlejších příjmech. Unavený a nemocný umělec chce svou práci dokončit za každou cenu. Aktualizovaný přepis divadelní hry, kterou na počátku 80. let inscenoval Evald Schorm. V autorské interpretaci A. M. se z působivé výpovědi o mravním úpadku v letech normalizace stala plochá postrevoluční agitka. Tvůrci se dostalo poct na festivalu v Karlových Varech, kvůli jehož termínu byly uspěchány dokončovací práce. Kritika ráda předvedla svoji nezaujatost a byla jednohlasně nemilosrdná.(oficiální text distributora) (ČSFD.cz)

Po letech nuceného mlčení se režisér Antonín Máša vrátil k hranému filmu hned dvěma projekty – snímky Skřivánčí ticho a Byli jsme to my? První vznikl těsně před rokem 1989 a druhý reflektuje marasmus normalizační společnosti s polistopadovým odstupem. Hrdiny obou snímků jsou však postavy umělců, nesoucí do značné míry autobiografické rysy. Psychologické drama Byli jsme to my? vychází z Mášovy divadelní hry, kterou inscenoval v roce 1981 ceněný filmař Evald Schorm. Film je zde dostupný v licenci Národního filmového archivu, respektive Státního fondu kinematografie. https://www.nfa.cz https://www.fondkinematografie.cz Více informací o tomto a dalších českých filmech naleznete na filmovém přehledu: https://www.filmovyprehled.cz/cs/film... (YouTube)

13.8.2023Lipinski vložil místo natáčení V Edenu k filmu Byli jsme to my?.
25.2.2023Ladislav2 vložil reálnou fotografii k místu natáčení Kolaps z filmu Byli jsme to my?.
7.1.2023jiri vložil reálnou fotografii k místu natáčení Nová scéna z filmu Byli jsme to my?.
26.4.2022ales_j vložil reálnou fotografii k místu natáčení Garáž z filmu Byli jsme to my?.
29.8.2020bobinaulrichova nalezl lokaci místa natáčení Garáž z filmu Byli jsme to my?.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.34