Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

Anny

Tři kamarádi na život a na smrt. Za jakým účelem se dnes novodobí tři mušketýři dávají dohromady? Aby společně chránili čest dámy z vyšších kruhů? Ale kdepak. Aby společně získali miliony? No samozřejmě. A jaké cesty k tomu volí ve společnosti kde o peníze jde především? V situaci kdy mají pocit, že společnost jim něco dluží? Ti tři se kdysi pokusili utéct před totalitou Československé socialistické republiky. Ale Velký Bratr je viděl. Pokus o emigraci skončil fiaskem. Poznamenal je navždy. Pro jednoho znamenal vězení, pro druhé dva celoživotní frustraci. Ti tři se znovu scházejí v kulisách současné Prahy, v překotně se rozvíjející společnosti, která se už nikdy s totalitou nevypořádá, protože se dnes žene především za penězi. Ani ti tři nebudou nakonec výjimkou. Film je rekonstrukcí dvou největších českých loupeží uplynulých let. Při té první se lupičům podařilo ukrást z pražské pošty dvacet osm miliónů korun a vyhnout se potrestání.

Druhá loupež ohromila tuto zemi ještě víc. Z obrněného vozu převážejícího peníze z Citybank do České národní banky bylo ukradeno stopadesát miliónů korun. Zatímco při první loupeži se lupiči dopustili řady chyb, druhá už byla provedena absolutně profesionálně. Žádní svědci, žádné stopy, nic čeho by se policie mohla chytit. Lidé, kteří získali stopadesát miliónů zmizeli beze stopy. Jak si ale dnes užívají svých peněz? Jak je mají pustit do oběhu aniž by na sebe upozornili? Naši tři kamarádi zjišťují, že je to mnohem těžší než si původně mysleli. Sedí na balíku miliónů a nemohou je použít, aby nebyli odhaleni. To jsou teprve ta pravá muka. Jak si užívat a nebýt přistižen. Jak legalizovat tak obrovskou sumu a zůstat nenápadný. Nic takového by se jim nemohlo podařit bez zázemí mezinárodního zločinu. Ostatně mezinárodní zločin byl pravděpodobně v pozadí přepadu obrněného vozu. K naprosto totožným přepadením obrněných vozů s totožnými výsledky došlo v celé západní Evropě. Kdo za nimi stojí? Zločinecká hvězda první velikosti s bohatými zkušenostmi? Velmi pravděpodobně ano.

V roce 1978 došlo k šokujícímu vykradení banky Paribas v Nice. Lupiči se do ní prokopali kanalizací v pátek večer vyřadili poplašné systémy a měli celý víkend na to, aby si ze sejfu banky vybrali to nejcennější. Přepady pancéřových vozů, které potom otřásly západní Evropou jsou dokonale organizované. Na bezchybnou organizaci takovéhle velkoakce je třeba spousta peněz. Nebyly použity peníze a zkušenosti z přepadení banky Paribas? A nestojí tedy za vším jeden a tentýž geniální zločinec? I v našem příběhu zjistíme, že je všechno trochu jinak než se zpočátku zdá. Že celou věc nevymysleli jen tři vychytralí češi. I technika provedení přepadu pancéřového vozu ukazuje k bance Paribas. Ke zločineckému géniovi stojícímu v pozadí. V jedné scéně našeho filmu ho dokonce uvidíme. To on ze zákulisí objednává a řídí celou věc. Nikým nepoznán, dodnes neobjeven zločinecký génius. (oficiální text distributora)

Miesta natáčania:

Natáčelo se především v centru Prahy, na Praze 6 a řada exteriérů také v atraktivních zahraničních lokacích - Thajsko a pod.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 5.25