Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

jiri

  • Příběh mladíka, který se vydá do Prahy, aby poznal nový život a podaří se mu dobýt velmi pofiderní slávu plytkého textaře, vypovídá dnes především o době vzniku. I osud filmu je příznačný pro období normalizace. Po velkém úspěchu při uzavřeném promítání v roce 1980 se však do distribuce dostal až po listopadové revoluci v r. 1989. (oficiální text distributora)

  • Venkovský mladík Evžen se vypraví do Prahy, aby poznal lepší život a získal uznání a slávu. Zprvu se musí živit jako metař, píše neumělé básně a jen občas proniká na opilecké večírky „pražské bohémy“. Právě tam dostane nabídku psát pro populární zpěváky angažované texty, loajální k panujícímu režimu. Z naivního, ale čestného venkovana se stává cynický boháč obklopený krásnými ženami. Nikdo ho sice nemá rád, ale všichni se ho bojí, takže ho respektují. Absolventský snímek Petra Nýdrleho vznikl na katedře pražské FAMU, a tedy mimo všechny oficiální dramaturgické plány. Po úspěchu při uzavřeném promítání v roce 1980 se ovšem nedostal do distribuce (i když nikdy nebyl oficiálně zakázán), a diváci ho viděli až po listopadu 1989. Od natočení satiry kritizující pružnou morálku normalizačního Československa uplyne třicet let. Černobílý snímek dodnes zaujme kombinací syrových záběrů a stylizovaného hereckého projevu. (MFF Karlovy Vary)

29.1.2023Tomáš Slach vložil reálnou fotografii k místu natáčení Tunel z filmu Evžen mezi námi.
23.1.2023Tomáš Slach vložil reálnou fotografii k místu natáčení Hala z filmu Evžen mezi námi.
18.4.2021Teoretik vložil reálnou fotografii k místu natáčení Hostinec z filmu Evžen mezi námi.
17.11.2020bobinaulrichova nalezl lokaci místa natáčení Hostinec z filmu Evžen mezi námi.
17.11.2020bobinaulrichova nalezl lokaci místa natáčení Kostel z filmu Evžen mezi námi.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.74