Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

ozzy

Saturnin je sluha, který se stane pánem svého pána. Mladý muž dobrého společenského postavení a vychování, trochu konzervativní, získá, ne vlastní vinou, sluhu Saturnina. Ten se de facto stane pánem svého zaměstnavatele a způsobí v jeho dosud poklidném životě řadu překvapivých zvratů a situací. Ty by se bez Saturnina daly těžko zvládnout. Už proto ne, že by bez něj pravděpodobně nikdy nenastaly. Saturnin je v Čechách pojmem již několik generací. V roce 1942 napsal spisovatel a novinář Zdeněk Jirotka (1911) knížku s tímto názvem a od té doby byla vydána dvanáctkrát. Čtenáři ji milují pro její suchý humor, ne nepodobný "anglickému", množství parodií a nadsázky a zejména pro absurdní situace, do kterých uvádí svérázný sluha Saturnin celé své okolí. (oficiální text distributora)

Místa natáčení

Saturnin byl natáčen převážně v Praze. Ve filmu se objevují záběry z ulice U Zvonařky, kde ležel nebezpečný lev Markus Aurelius. Jiřího loď kotvila u mostu Legií, taktéž v Praze. Tenisový zápas se slečnou Barborou prohrál Jiří na tenisových kurtech TJ Tatran, Slunná ulice, Praha. Jiřího odvezou do nemocnice, která je dnes Dětské centrum při FTN v Praze-Krči. Zde také Saturnin vyjednává o zpětném odvozu svého pána. Jiří se nedobrovolně okoupe v tůni pod Bubovickými vodopády nedaleko obce Srbsko na Berounsku. Dům, kde všichni tráví dovolenou, se údajně nachází v obci Hýskov, přesnou polohu však zatím neznáme.

13.4.2023Film Saturnin byl okomentován.
6.12.2015honajz vložil reálnou fotografii k místu natáčení Kotviště hausbótu z filmu Saturnin.
5.12.2015honajz vložil reálnou fotografii k místu natáčení Tréninková stěna z filmu Saturnin.
22.8.2013made1 okomentovala film Saturnin.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.48