Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

jiri

Napínavý příběh začíná roku 1318, za vlády Jana Lucemburského, kdy se česká šlechta proti králi vzbouřila. Zlenický pán Oldřich ze Zlenic se k odboji ale nepřidal. Svolal na svůj hrad okolní velmože k rokování… a ráno byl nalezen mrtev. Byl zavražděn ve své zevnitř uzamčené komnatě! (Bohemia MP)

Televizní snímek vznikl jako adaptace románu Radovana Šimáčka „Zločin na Zlenicích hradě L. P. 1318“, který v roce 1940 vycházel na pokračování v Lidových novinách a o rok později se dočkal i souborného vydání. Šimáček se pro svou dobu netypicky odhodlal k zasazení detektivního příběhu do historických kulis a podobně ojedinělou pozici zastává v rámci produkce ČST v období normalizace i televizní přepis jeho díla. Zápletka okolo vraždy pána Oldřicha ze Zlenic, k níž mohlo i nemuselo dojít z politických důvodů, je zprostředkována v jedné velké retrospektivě, kterou provází voice-over „detektiva“ v podání Petra Kostky. Spíše než k tradiční podobě filmu noir má ale snímek blíže k detektivkám Agathy Christie, kdy zločin za zamčenými dveřmi představuje hádanku s omezenou sadou možných řešení. (Noir Film Festival)

15.11.2022Jiří Guth okomentoval film Zločin na Zlenicích hradě.
20.4.2022Film Zločin na Zlenicích hradě byl okomentován.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.22