Menu

Komentáře

JirkaRybka

Sice jsem už skoro pochyboval, ale nakonec místo přece jen existuje a dokonce ta zvláštní lokomotiva dodnes jezdí. Trať ovšem byla v roce 1937 elektrifikována a most v roce 1958 nahrazen betonovou novostavbou. Obrázek použitý ve filmu pochází z The Illustrated London News (23. září 1871).

2021-10-06 09:33:06

Komentovaný záběr | Reagovat

JirkaRybka

Vkládám záběr se záchranou trosečnice na moři, na kterém sice není mnoho vidět (loď na obzoru je samozřejmě trik), zato lze spolehlivě určit místo natáčení. V knize "Karel Zeman a jeho kouzelný svět" je totiž otištěna fotografie z natáčení této scény, podle které lze místo přesně určit. Zeman ostatně točil na Fryštácké přehradě téměř všechny scény odehrávající se na vodní hladině.

2020-10-28 10:17:37

Reagovat

JirkaRybka

Ten most v Peru byl vlastně prvotním impulsem toto vůbec na Filmová Místa vložit - nevěřícně jsem v tištěné publikaci o historii železnic zíral na obrázek totožný s tím filmovým screenem. Ukázalo se že je to skutečné dobové vyobrazení první podoby onoho mostu (který byl ale od té doby 2x stržen sesuvy bahna a kamení po dešťových přívalech, takže po opakovaných rekonstrukcích už nějakých 80 let vypadá poněkud jinak). Když se pak katedrála ukázala být totožná s tou v Kolíně nad Rýnem, zkusil jsem vložit i další screeny u nichž je šance že by to mohly být také obrázky reálných míst - vybíral jsem ovšem opatrně. Naštěstí u Zemana se dá při troše pozornosti víceméně poznat co je koláž a co jednolitý obrázek apod. Někde se dokonce tytéž obrázky opakují v roli jiných scén, například bašta z níž střílí dělo na poplach je také částečně použita v koláži Artigasova honosného sídla v sopce, je ale dost zřejmé co je celý původní obrázek a v čem se naopak stříhalo.

2016-04-18 22:04:17

Reagovat

omikron

Řekl bych, že ne každá dekorace měla svůj reálný vzor. Třeba Back Cup. Nebo opravdu existuje?

Podle čeho jste našli tu lokaci v Peru?

2016-04-18 16:28:10

Reagovat

Vlož komentář

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

ozzy

Hodnocení: 29722

Mé filmy a seriály (102)

Moje místa (702)

Mé nálezy (75)

Vyfotil jsem (75)

Nejaktivnější uživatelé

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.8