Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Komentáře

omikron

Je možné, že interiér a exteriér jsou dvě úplně odlišná místa. V té době dost běžná praxe.

JirkaRybka napsal:

Tak ZŠ Gutova můžu vyloučit, šel jsem kolem a pohledem přes plot ověřil, že v relevantním místě žádné dveře nemá. Tenhle můj nápad byl mimo...

2019-06-15 13:49:57

Komentovaný záběr | Reagovat

JirkaRybka

Tak ZŠ Gutova můžu vyloučit, šel jsem kolem a pohledem přes plot ověřil, že v relevantním místě žádné dveře nemá. Tenhle můj nápad byl mimo...

JirkaRybka napsal:

....Ještě mě napadla ZŠ Gutova....

2019-06-14 20:12:37

Komentovaný záběr | Reagovat

JirkaRybka

Zkusil jsem to ještě znovu přes různé seznamy bazénů podle počtu drah a stáří, a myslím že alespoň interiér bazénu už mám: funguje od roku 1956 na adrese Na Julisce 28/2 - patří to de facto pod armádu (oddíl Dukla), takže informací málo, ale fotky interiéru sedí. Jak jsem už psal, nemám film v použitelné kvalitě, tak pokud sem někdo vloží nějaký záběr bazénu, klidně ať si připíše i nález té adresy, nemám teď na to čas.

Horší je to ale s tím vchodem, protože ani na Julisce podobná tělocvična není (aspoň podle fotomapy, jinak nic není k nalezení) a na Edenu zas nejsou ty dveře. Ještě mě napadla ZŠ Gutova ve Strašnicích (má prakticky stejný půdorys), ale v tom případě by šlo o vchod ze dvora a ten na webu neprověřím. Možná tam ani není.

omikron napsal:

Ten bazén je velká záhada, hledám ho už dlouho.

2019-06-13 08:37:27

Komentovaný záběr | Reagovat

omikron

Ten bazén je velká záhada, hledám ho už dlouho.

JirkaRybka napsal:

Zkoumal jsem to ještě dál, na místě prověřil opačnou stranu tělocvičny

2019-06-12 20:31:27

Komentovaný záběr | Reagovat

JirkaRybka

Zkoumal jsem to ještě dál, na místě prověřil opačnou stranu tělocvičny (nesedí vůbec), shlédl částečně film. Okna tělocvičny by mohla i sedět, ale vchod bazénu rozhodně ne. Skrz spodní patro pod tělocvičnou je vidět další budova stojící souběžně s ní, vchod bazénu je značně široký s venkovními schody a je hned u tělocvičny (mezi stojí jen pár popelnic). Jsou tam i záběry z bazénu samotného, je dosti velký (6 plaveckých drah), asi suterénní, podle stylu a opotřebení odhaduji tak ze 40. let nebo ještě starší. Bohužel narychlo jsem splašil jen webový náhled části filmu s posunutou stopáží, tak další záběry nemají kvalitu pro vložení sem.

2019-05-31 09:28:44

Komentovaný záběr | Reagovat

JirkaRybka

Tady mi to nějak nesedí. Byl jsem před školou s foťákem, už jsem i vložil "jakousi" fotku k místu Tělocvična s bazénem (je to zarostlé stromy a okna víceméně souhlasí, nakonec bych ji ale radši snad vzal zpátky) - když se tak dívám na záběr "Bazén", začínám totiž silně pochybovat. Jednak okna tělocvičny (spodní řada velkých oken, nepočítaje menší okna dole) má vlevo 3 pozice zaslepené s jen uzounkými ležatými okénky (a bylo to tak nejspíš už i v době natáčení, jak naznačuje horní okraj záběru "Škola"), jednak vchod do budovy tvoří dvojice zastřešených ramp: Kratší do zvýšeného přízemí ke kancelářím, delší do suterénní šatny žáků (byl jsem párkrát i uvnitř, chodí tam syn - jako dodatečná úprava to nevypadá), i na záběru "Škola" jsou tyto rampy už vidět a jsou i na fotomapě 1975. Budova tedy nemohla mít takový vchod (staré dveře s venkovními schody) jak je na záběru "Bazén", ostatně by musel být vidět také na záběru "Škola", který celý prostor zobrazuje. Také si všímám jak moc jsou kachlíčky pod okny tělocvičny opršelé - nemusí to sice nic znamenat, ale škola ve Vladivostocké byla v době uvedení filmu stará jen 4 roky! A uvnitř ovšem žádný bazén není a nebyl (což ale opět nemusí nic znamenat). Tak si nakonec říkám, že zatímco záběr "Škola" jednoznačně sedí, ty druhé dva budou možná natočené jinde. Škol podle podobného projektu bude jistě po Praze víc.

2019-05-30 10:36:45

Komentovaný záběr | Reagovat

omikron

Lannova ulice ale nejsem si jistý, jestli konkrétně tenhle dům stojí.

2017-02-20 09:41:00

Komentovaný záběr | Reagovat

Vlož komentář - Filmový záběr - Bazén (00:53:12)

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

kacer57

Hodnocení: 97528

Mé filmy a seriály (278)

Moje místa (2889)

Mé nálezy (2529)

Vyfotil jsem (6632)

Nejaktivnější uživatelé

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.34