Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Komentáře

ozzy

Tak tedy studio, právě dnes mne to zaujalo. Zřejmě nezbude, než místa promazat :(

2012-01-01 17:34:18

Reagovat

omikron

Ty zastávky autobusu jsou "mobilního provedení" tj. značka přidělaná na ráfku pro autobusovou pneumatiku. Takže asi byly zřízeny DPP jen pro účely filmu. Díky své značné hmotnosti a výšce to bylo mnohem stabilnější než dnešní. Stejná mobilní zastávka byla ve filmu Neohlížej se, jde za námi kůň, když kluci sledují holku, která jim chodí za Ferdou.

2011-04-10 21:02:50

Reagovat

omikron

Klouzací chodba a destrukce kabinetu byla s určitostí v ateliérech. U ostatních záběrů z interiéru školy jsem na pochybách. Je možné, že třeba třída a ostatní netechnické záběry byly ve skutečné škole. V centru Prahy je spousta takovéhle pěkné architektury. V každém případě asi ta chodba měla nějaký svůj skutečný model, někde asi existuje budova s touhle chodbou, aby to slohově ladilo s ostatními záběry. Tohle asi bez pamětníků nerozřešíme. A jak to vlastně vypadá v Kladské?

2011-04-10 11:00:29

Reagovat

Míla

Asi všechny hledače zklamu, ale odpověď na to, jestli chodba byla či nebyla jen pouhou dekorací se dá odhadnout již z té fotografie, respektive rozmístění dveří an chodbě a oken nad nimi. Kdyby to byly opravdu učebny, musle by bát velmi nízké a hlavně krátké. Když totiž připočtete k vrchní straně výsku ke stropu a tloušťku podlahy, neměla by okna kam vést! A i z dalších pramenů vím, (např. z rozhovoru se zdeňkes Srsskou, který se za vštšinu herců po skloněné chodbě klouzal), že to byla opravdu dekorace. Že rozsáhlá? No - ne vždycky bylo pro natáčení filmů hluboko do kapsy...

2011-04-04 17:32:05

Reagovat

Jaja608

Omikrone dnes jsem se ptal pamětníka a potvrdil mi že zimoviště cirkusů bylo v Praze-Horních Počernicích.Tak je možné že se tam některé scény opravdu natočili,jak říkal pan Berousek.:-)

2010-03-01 23:27:53

Reagovat

omikron

V bonusech na DVD je rozhovor s panem Berouskem, který zapůjčil a trénoval medvědy a zároveň byl i odborným poradcem. Pravděpodobně šlo opravdu o zimoviště cirkusů. Kromě uklouzané chodby byly v ateliérech asi točeny i jiné scény, například demolice kabinetu medvědy.

2010-02-28 15:27:04

Reagovat

Jaja608

Mno myslím že filmové místo "cirkus" může být opravdu kdekoliv,to asi opravdu nebude jednoduché.A z takového záběru asi spíš nemožné:-)Vcelku s jistotou to asi bylo v Praze.No a buď někde na pozemku filmových ateliérů a nebo by to mohlo být na pozemku tehdejšího podniku ČSCV sloužil jako "zimoviště"v Počernicích(ale nevím zda Horních nebo Dolních);-)No ale jsou to zas jen dohady a ty může rozlousknout snad jedině přímý účastník natáčení:-)

2010-02-28 08:27:00

Reagovat

Steev

Ano, také jsem to slyšel, ale myslím že šlo o maketu chodby pouze pro scény, kdy lidé kloužou do dveří ředitelny. Jinak ta budova působí dost reálně, budeme pochopitelně zkoumat dál.

2009-04-05 12:39:39

Reagovat

omikron

V bonusech na DVD se říká, že školní chodba byla postavena v ateliéru, kvůli záběru, kde se Cibulka a pak i inspektor rozjedou a skončí až v ředitelně.

2009-04-05 09:59:49

Reagovat

Vlož komentář

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

ladak1

Hodnocení: 266591

Mé filmy a seriály (193)

Moje místa (17145)

Mé nálezy (14446)

Vyfotil jsem (7053)

Nejaktivnější uživatelé

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.16