Menu

Informace o herci či režisérovi

Marek Pospíchal

Marek Pospíchal se narodil 26. října 1977 v ruském Petrohradě, kde studoval jeho otec, který se zde setkal s pohlednou Ruskou, Markovou maminkou. První dva roky svého života tak prožil taktéž v Rusku. Následně se s rodiči přestěhoval do Jihlavy.

Vystudoval Střední odborné strojírenské učiliště a následně zkusil přijímací zkoušky na JAMU, kam ho nevzali. Na rok se proto usadil v mosteckém Loutkovém divadle rozmanitosti. Poté vystřídal spostu zaměstnání - byl například skladníkem, taxikářem či kulisákem libereckého divadla.

V roce 2002 ve svých 24 letech byl napodruhé přijal na brněnskou JAMU, obor činoherní herectví. Po absolvování spolupracoval s Divadlem U stolu, s Buranteatrem a s Divadlem v 7 a půl. Jeho druhé angažmá bylo v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, kde je nyní stálým hostem. Od roku 2010 je ve stálém angažmá ve Švandově divadle na Smíchově.

Byl ženatý s herečkou Barborou Valentovou (nar. 1986), členkou Divadla pod Palmovkou, se kterou má tři syny - Jana, Václava a Antonína. Momentálně je jeho partnerkou herečka Marta Dancingerová, se kterou má syna Toníka.

Spolupracuje zejména s Českou televizí, kde se objevil například ve snímcích České století, Clona (Simon), Já, Mattoni (vídeňský lékař), Svět pod hlavou (psychopat Dominik Skála), Četníci z Luhačovic (vrah barona Ignác Straka) nebo Bohéma (Elmar Klos). Menší role ztvárnil ve filmech Alois Nebel, Polednice a Anthropoid.

Upozornění

Tato mapa slouží pouze k náhledu. Pro podrobnější mapu se prosím zaregistrujte a následně přihlaste.

Všechny záběry mají fotografii
Některé ze záběrů nejsou zatím vyfoceny
Toto filmové místo čeká na vyfocení
Reprezentují shluky míst

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

DeltyM

Hodnocení: 22929

Mé filmy a seriály (48)

Moje místa (1187)

Mé nálezy (2100)

Vyfotil jsem (80)

Nejaktivnější uživatelé

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.54